Mulla oli pitkään sellainen jakso, itseasiassa meni aika monta vuotta, että en halunnut käyttää juuri ollenkaan tuoksuja. Entiset lempparituoksuni tuntuivat yhtäkkiä nenääni liian voimakkailta. Jos kuitenkin halusin jotain käyttää, niin valitsin Victoria’s Secretin vartalotuoksuja. Kelpuutin kepeät tuoksut, jotka haihtuvat suhteellisen nopeasti iholta. Useimmat Victoria´s Secretin tuoksut ovat jopa hyökkäävän makeita, mutta osa puolestaan yllättää raikkaudellaan, oma suosikkini on Strawberries & Champagne, kun taas vaikka Coconut Passion on kaikessa vanilijan ja kookoksen vivahteissaan vähän too much meikäläiselle, se onkin jäänyt kokonaan käyttämättä.

Nyt piiiitkästä aikaa ja etenkin näin kesän jälkeen tekee mieli tunkea Victoria’s Secretin putelit kaapiin perukoille ja vaihtaa syksyisempiin tuoksuihin.

Purnukoita kuvatessani totesin, että näiden tuoksujen kohderyhmä ei taida olla ikäiseni naiset, mutta toisaalta: ihan se ja sama.

Uusin tuoksuihastukseni on L’Eau Kenzo Intense, se on raikas kukkaistuoksu, jonka tuoksuraakaineiksi luetellaan punainen omena, pioni ja patsuli. En ole koskaan ennen tätä käyttänyt Kenzon tuoksuja, mutta tämä on kerrassaan ihana.
Bossin Ma Vie:ta suihkautan, kun olen supernaisellisella tuulella. Molemmat tuoksut ovat Eau de Parfumeja, vaikka useimmiten tulen hankkineeksi EdT-versioita.

Pitkäaikaisin tuoksusuosikkini on varmaan D&G:n L’Imperatrice-tuoksu. Dolce & Gabbanan Anthology tuoksusarja lanseerattiin muistaakseni joskus 2009, työskentelin siihen aikaan kosmetiikan parissa. Se oli kyllä rakkautta ensi tuoksuttelusta. L’Imperatrice tuo mieleen paljon muistoja vuosien varrelta. Se on mieto, raikkaan karkkimainen tuoksu, jossa itse haistan päälimmäisenä vesimelonin ja sitruunan. L’Imperatrice sopii sellaisiin päiviin, kun on erityisen huoleton ja jotenkin ehkä vähän tyttömäinen fiilis!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jännä juttu, että näin pitkän tauon jälkeen siedän taas vahvempia tuoksuja, eivätkä ne yhtään ärsytä tai tunnu liian voimakkailta. Onko kenelläkään ollut vastaavia kokemuksia? Onko teillä samoja lemppareita kun mulla?

-Maj

0 Comments

 1. ccnoora 26.10.2015

  Mä löysin uuden tuoksusuosikkini syksyksi jopa vähän yllättäen H&M:ltä. Cashmere Haze vei sydämeni ja olenkin käyttänyt sitä nyt päivittäin. <3

  Vastaa
 2. Katri 26.10.2015

  Mulla ainakin lähtee ”automaattisesti” nenä etsimään raskaampia, makeampia tuoksuja ilmojen kylmetessä. Kesällä käytän myös VS:n vartalosuihkeita (Love Spell, Sheer Cotton) tai DKNY:n klassista vihreää omenaa :) Syksyllä ykkösiä on lakritsimaiset tuoksut (CK:n Shock!) ja nyt talvella haaveilen neljättä vuotta CK:n Euphoriasta Guccin vedellessä viimeisiään (ja se hajukin on pistävä, ehkä vanhentunut)… Jotenkin ei vaan kykene maksamaan lähemmäs satasta!

  Vastaa
 3. Inkkarit 26.10.2015

  Tuon Bossin hankin seuraavaksi.

  Vastaa
 4. Esteri 27.10.2015

  On samoja fiiliksiä! Lasten saannin aikana oli parin vuoden tauko tuoksuissa ja hajuvesissä ja tämän jälkeen en ole käyttänyt tuoksuja samalla lailla kuin ennen, vaikka ne onkin alkaneet jälleen kiinnostaa. Esimerkiksi en enää suihki suoraan iholle, vaan vaatteisiin ja käytän paljon vähemmän, siten että joku muu haitstaisi tuoksun vain halatessa tjsp. Olen tullut varovaisemmaksikin kun luin, että hajuvedetkin voivat sisältää ftalaatteja(?!!) ja muita hormonihäiritsijöitä. Jos aihe kiinnostaa niin Maria Nordin kirjoitti siitä juuri Kotitalouskriisi blogissaan!

  Vastaa
 5. iina 28.10.2015

  aah tuo coconut passion on mun oma lemppari! käytin sitä paljon etenkin kesällä ja noh, edelleenkin, tykkään siitä niin <3 mutta huomaan, että näin talven lähestyessä alan taas kaipamaan "omaa tuoksuani", kenzo amouria! sitä oon käyttäny jo useamman vuoden ja se tuntuu niin omalta :) on mulla muutama muukin tuoksu, mutta eipä niitä juuri tuu käytettyä.

  Vastaa
 6. Jenni / New life 30.10.2015

  Ilmeisesti me pidetään aika samantyylisistä tuoksuista, sillä munkin lemppareista löytyy tuo VS:n Strawberries & champagne sekä tuo D&G:n tuoksu! :)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *