Aloitin lokakuussa tee jotain erilailla joka päivä -haasteen, postailin testaamistani asioista (aika laiskasti kylläkin) Snapchatissa. Kaikenlaista sitä tuli kokeiltua ja joistain jutuista, kuten soijamaidon käyttämisestä kahvissa ja lenkkipäiväkirjan pitämisestä tuli kokeilemisen myötä minulle tapa.

Juoksin puolimaratonin syyskuun puolessa välissä aika tarkkaan samaan aikaan (2.09), kuin edellisenäkin vuonna. Pienellä panostamisella olisin ehkä päässyt alle kahden tunnin, mutta olin ihan tyytyväinen omaan aikaani, aina on parantamisen varaa ;) En tiedä vaikuttiko aikaani viikon löhöloma helteisellä Kosilla tai edellisen päivän paluulento? Ehkä vähän, mutta kunnostahan se loppupeleissä on vaan kiinni, toki tahdonvoimallakin pääsee maaliin.

En ole ikinä noudattanut mitään juoksuohjelmaa, olen lähinnä hölkötellyt oman fiilikseni mukaan. Tottakai olen silti kiinnostunut kuulemaan vinkkejä liittyen juoksemiseen ja olen harkinnut jopa juoksukouluun osallistumista, mutta samalla pelkään lenkkeilystäni tulevan suorittamista – ja sitä en halua, sillä suoritan jo nyt ihan tarpeeksi monia asioita elämässäni.

Kesällä tuli juostua ihan naurettavan vähän, saatoin pitää juoksemisesta parinkin viikon taukoja, oltiin lomalla ja oli kaikkea. Juoksu ei napostellut, lapset olivat koko kesän kotona ja työt pyörivät siitä huolimatta ihan normaalisti. Elokuussa tein ryhtiliikkeen, varmaan puolimaratonpaniikeissani, ehtiihän tässä vielä? Hahhah.

lenkki3

Heinäkuussa juoksin muutaman 15 kilometrin lenkin ja elokuussa taisin tehdä yhden 20 kilometrin mittaisen lenkin – ja sitten syyskuussa puolimaratonilla oli seuraava pitkä veto.

Lokakuun liikunnat:

1.10. – 8 km juoksu
5.10. – tunnin kävely
6.10. – tunnin kuntosalitreeni
8.10. – 8 km juoksu
10.10. – pyöräily n.15 km ja salitreeni
11.10.  – 6-8 km juoksu

12.10. – 6 km juoksu
14.10. – 8 km juoksu + vatsat

20.10. – 8km juoksu + vatsat
21.10. – 6 km juoksu
22.10. – 8km juoksu (nopee)
23.10. – kuntosali + aerobinen
24.10. – 6 km juoksu
25.10. – 5 km hölkkä

26.10. – ilmajooga
28.10. – 10 km juoksu
31.10. – 6 km hölkkä

Aika lyhyitä lenkkejä tulee vedettyä, vaikka lämpenen hitaasti – juoksu alkaa kulkemaan vasta 5 kilometrin jälkeen kunnolla. Usein minulla on kai vaan yksinkertaisesti kiire kotiin takaisin tai yksin hölkötteleminen tuntuu tylsältä, onneksi olen saanut pikkuveljestäni about kerran viikossa lenkkiseuraa. Suunnitelmissa on pidentää peruslenkkiä vähän, mutta saapa nähdä!

lenkki5

Yhdellä viikolla liikunnat jäi vähäiseksi, koska olin neljä päivää työreissussa, eikä sillä aikataululla olisi ollut mitään järkeä roudata treenikamoja mukana. Minun kohdallani se tarkoittaa sitä, että alkuviikosta tehdään koko viikon postaukset valmiiksi, jos loppuviikosta olen muissa hommissa. Rehellisesti sanottuna, aika paljon olisi tarvinnut olla reissussa vapaa-aikaa, että olisin lähtenyt lenkille tai salille.

lenkki6

Ilmajooga on ollut ihanaa, olen nyt käynyt kolme viikkoa joogailemassa ja ihan koukussa ollaan. Tänään ajattelin lähteä salille haahuilemaan, jos vaikka gymikärpänen puraisisi meikäläistäkin :)

-Maj

0 Comments

 1. Päivi 11.11.2015

  Huh, minulle tuli hiki pelkästään lukiessani tuon sinun
  Liikuntamuostion.

  Vastaa
 2. Aurora 12.11.2015

  Sun päällä kyllä kaikki treenikuteet näyttää superhyviltä :) Muistatko minkä merkkinen on vikan kuvan paita?

  Vastaa
 3. Saana 12.11.2015

  Heippa! Âlä suotta ressaa peruslenkin pituudesta! Itse juoksen puolikkaan alle 1.40 ja maraton menee 3.30, silti mulla on viikoittain pari puolen tunnin lenkkiä. Musta noi lyhyet lenkit sopii hyvin kiireiseen arkeen pienen lapsen kanssa. Lisää mielummin ohjelmaasi ainakin yksi intervalli viikossa tai kahdessa ja sitten ainakin 3 selvästi piedempää lenkkiä kuukaudessa. Ne kannattaa tietty sijoittaa esim. viikonloppuun, tai sellaiseen ajankohtaan, kun ei ole niin kiire ja tietty olis huippua jos saisit seuraa pitkille lenkeille, niin ne menis paljon nopsempaa ja niihikin voi jäädä koukkuun :) Myös yksi reippaampi lyhyt lenkki viikossa tai kahdessa olis tosi jees, senkin voi tehdä, kun ei ole aikaa enempään. Lenkkeilyssähän on parasta se, että siihen ei mene aikaa kun just sen lenkin ja suihkun verran :)

  Hyviä perusintervalleja on vaikkapa:
  2km lämpöä + 10*1min kovaa 1-2 minuutin palautuksella (voit vaikka kävellä ekan puolen palautuksesta ja hölkätä hitaasti toisen). Tämä on tosi hyvä intervalli, jos haluat tulla nopeammaksi juoksijaksi ja parantaa tekniikkaa! Loppuun vielä 1-2km jäähdyttelyä. Treeni ei vie kuin 40 minuuttia ja tiedät tehneesi!
  Toinen esimerkki on 2km lämpöä 4-5x800m ja 200m palautusta aina välissä ja taas jäädyttelyt. Tämän voi tehdä myös niin, että juoksee 4-5minuuttia ja sitten 2 minuuttia palautusta, jos ei ole matkasta tietoa.

  Tsemppiä, hyvin sä vedät! Lenkkien vauhteja vaihdellen aika menee myös nopsempaa! Toivottavasti luit kommenttini :)

  @saanahei

  Vastaa
 4. Sanni 12.11.2015

  Pistähän sitä juoksuintoa vähän meikäläisenkin suuntaan. Kateellisena oon vaan seurannu snäpeistä sun lenkkejä. Tuntuu, että juokset siellä _joka ikinen_ päivä.
  Haluan kans. Mistä voimaa?

  Vastaa
 5. Heidi 12.11.2015

  Ihanaa kun kirjoitit aiheesta. Kiva lukea muiden treenaamisesta ja vielä perheenäidin. Monesti tuntuu nää postaukset hengästyttäviltä, miten joku ehtii kaiken. Kerrot ihanan rehellisesti ettei aina ehdi/jaksa. Ruuhkavuodet vie mukanaan ja niihin nähden jaksat mielestäni tosi hyvin. Tsemppiä syksyysi ja näytät tosi hyvältä treenivaatteissa.

  Vastaa
 6. Taija 16.11.2015

  Huh, hienolta näyttää sun liikunnat! *peukku*

  Siitä haluaisin kysyä, että kuinka noi ”juoksu” ja ”hölkkä” eroaa toisistaan? Tai siis jos juokset vaikka 10 kilsaa ja hölkkäät 10 kilsaa, niin mikä on ero ajassa tai sykkeessä? Itse tylsänä vedän kaikki lenkit sillä PPP-tekniikalla (pystyy puhumaan puuskuttamatta), ehkä olis aika uudistua :)

  Mukavaa syksyä ja erityisen mukavia lenkkejä!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *