Vanhan asuntomme olohuoneessa oli yksinkertaiset, valkoiset verhot, jotka äitini teetti ylivieskalaisessa kangaskaupassa, Löytö-palassa. Tykästyin verhoihin niin kovasti, että halusin samasta kankaasta verhot tänne nykyiseen kotiinkin. Vanhoissa verhoissa oli sellaiset purjerenkaat, joissa ne pujotettiin verhotankoon, mutta täällä verhot laitetaan paikoilleen nipsujen avulla. On toki mahdollista purkaa systeemi ja heittää tangot seinille, mutta se ei nyt tuntunut hyvältä vaihtoehdolta, joten näillä mentiin. Alkuviikosta mallailin uusia verhoja muutamalla eri tavalla, siirtelin niitä edestakaisin – tulematta oikein mihinkään lopputulokseen.

verhot, olohuoneen verhot, valkoiset verhot

Lähtöasetelman: kaksi verhoa vasemmalla puolella ja yksi oikealla. Kaikkiaan samanlaisia verhoja on viisi, mutta ehkäpä osa menee yläkerran ikkunoihin.

Makutuomarina Samuel <3

Oikealla yksi verho, joka laskeutuu ihan nätisti? Onko se jotenkin silti liian valju?

Olkkarinpöydän virkaa toimittavat edelleen betonipenkit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tavarat saavat tuosta aika äkkiä kyytiä, kun S laittaa tuulemaan. Edellinen pöytämme oli sellainen vanha arkku, joka ei myöskään pieniä osumia pelännyt.

Kaksi verhoa…. ei vaan toimi. Jotenkin ne eivät laskeudu ja näyttävät siltä, että ne olisi vaan väkisin runnottu tuohon nurkkaan vai onko nipsujen kiinnityksillä osuutta asiaan?

Toinen verho pois?

Makutuomarin mielestä kaikki vaihtoehdot ovat loistavia – ja mun mielestä yksikään vaihtoehto ei ole tarpeeksi hyvä!

Näyttääkö nyt paremmalta?

Toistaiseksi molemmissa nurkissa nököttää yksi verho. Kolmas verho löysi paikkansa keittiöstä ja loput kaksi odottelee vielä kohtaloaan.

Sisustamisessa juurikin verhot ja matot tuottavat mulle kaikista eniten päänvaivaa, olen ihan avuton niiden kanssa. Ilman verhoja olohuone on tosi paljas ja keskeneräisen näköinen, siksi halusin verhot tuomaan vähän kodikkuutta ja lämpöä, mutta yleisilmeen pitää silti olla pelkistetty. Verhot eivät ole mielestäni mikään välttämättömyys, jos ikkunat eivät ole esim. kulkuväylälle tai jos on sälekaihtimet, mutta kuten sanoinkin jo, mun mielestä meidän olkkari kaipaa verhoja… Kenties verho-rakkauteni juontaa juurensa pitkälle TÄSTÄ, Nick Carterilla oli aikoinaan kuumimmat verhot ikinä, ah!

Mitä sanotte, verhot vai ilman? Mitä te tekisitte näiden meidän olkkarin verhojen kanssa, jatkoon vai ei?

-Maj

0 Comments

 1. Päivi 4.11.2015

  Minusta juuri tuollaiset vaaleat verhot on ok. Tunnelmaa muttei tunkkaisuutta, hyvät!

  Vastaa
  • Maj 9.11.2015

   No ehdottomasti valkoiset, kyllä!

   Vastaa
 2. Aino 4.11.2015

  Mä olen tullut siihen tulokseen että tuo klipsukiinnitys vaikuttaa. Samat verhot mitkä tangossa näyttää hyvältä, klipsuilla laitettuna ei vaan laskeudu yhtä nätisti.. Ainakaan täällä meillä! Omaan silmään noissa sun verhoissa yks verho kummallakin puolella näytti parhaalta, mut toisaalta noista oli vaikea hahmottaa kokonaiskuvaa koko huoneesta verhoineen :-) Niin kuin itsekin sanoit, heti kun 2 verhoa on vierekkäin, se näyttää vähän ahtaalta ja väkisin runnotulta. Tsemppiä verhopuuhiin!

  Vastaa
  • Maj 9.11.2015

   Kiitos, sitä tarvitaan. Mä en saa yhtään sisustettua tätä kotia, vaan kaikki on vaiheessa, vaikka muutostakin on kohta puoli vuotta. En tajua, mikä mua vaivaa!?

   Vastaa
 3. Jonnanen 4.11.2015

  Kauniit verhot. Itsekin pähkäien verho ja matto hankintojen kanssa, hankalaa.. Jos sinulla on ylimääräisenä noita samaisia verhoja ,tänne saisi tarjota :) ovat juuri sopivan simppelit !

  Vastaa
  • Maj 9.11.2015

   Vanhan kämpän verhot osti naapuri ja nuo pari ylimääräistä odottaa, että laittaisin ne jonnekin, mahdollisesti makkariin tai… Vaikeita juttuja :)

   Vastaa
 4. susanna 5.11.2015

  Heippa, mun mielestä verhot näyttävät hyviltä mutta tajuan mitä tarkoitat valjulla. Sun entisissä verhoissa oli renkaat jotka vaikuttivat verhon laskeutumiseen eri tavalla kuin nipsut. Jos haluat näistä verhoista ryhdikkäät niin hanki sellaiset rypytysnauhat tai sitten laita sen nipsun väliin verho niin että se on kaksinkertaisena laskoksena, laita nipsut sentin päähän siitä taitteesta. Tarvitset kaksi verhoa vierekkäin eikä näytä ahtaalta kun niissä on kunnon laskokset. Suosittelen kyllä rypytysnauhaa jos vaan joku niihin verhoihin sen jaksaa ommella. Tämä esimerkiksi näyttää hyvältä: http://www.kauniskaarina.fi/tuotteet.html?id=55/1145

  Vastaa
  • Maj 9.11.2015

   Kiitos vinkeistää Susanna, ammattilaisen puhetta?! Mä oon viikon verran nyt katsellut verhoja tuossa paikallaan ja kyllä ne kai on ihan ok, kun molemmilla puolella on vain yksi verho.

   Vastaa
 5. Jasmin 5.11.2015

  Hei Maj. Utelisin, että mihin teidän arkkunne on päätynyt, onko teillä sille enää käyttöä? Nimimerkillä: Ostajaehdokas :)

  Vastaa
  • Maj 9.11.2015

   Hei Jasmin! Arkku on päätynyt veljeni olkkarinpöydäksi :) Siellä se on pikkuveljen hellässä huomassa niin kauan kunnes me sitä itse tarvitaan -jos tarvitaan?

   Vastaa
 6. Saia 5.11.2015

  Mun mielestä noista verhoista puuttuu sellainen rypytysnauha tuolta yläpäästä, jolla saa rypytettyä verhon tasaisesti, kun nyt tuo nipsukiinnitys ”määrittelee” ne laskosten paikat, ja ei ole niin nätti. Nauhan avulla kaksi verhoa saa näyttämään yhdeltä, runsaammalta..

  Vastaa
  • Maj 9.11.2015

   Voihan rypytysnauha, moni täällä on ehdotellut sellaista, mutta apua, kun en jaksaisi kiikuttaa verhoja enää mihinkään tuunattavaksi. :F

   Vastaa
 7. Elle 5.11.2015

  Hei,
  Verhot kaipaavat rypytysnauhaa ja verhopainoja :) ilman niitä ei verhoja saa nätisti laskeutumaan..

  Vastaa
  • Maj 9.11.2015

   Verhoissa on ne painot – mutta rypytysnauhat, niistä en ole koskaan kuullutkaan :D

   Vastaa
 8. Juuli 5.11.2015

  Mun mielestä nyt näyttää hyvältä, eli molemmilla puolilla 1 verho,:)

  Vastaa
  • Maj 9.11.2015

   Kyllä, näin on parempi munkin mielestä :)

   Vastaa
 9. Anna 5.11.2015

  Ihana matto :) mistä on ostettu?

  Vastaa
  • Maj 9.11.2015

   Moikka Anna! Tuo matto on ostettu Askosta :)

   Vastaa
 10. zubi 5.11.2015

  Nyt sait mut miettimään, pitäisikö meilläkin (sittenkin) olla olkkarissa verhot. Valkoiset nimenomaan. Hyvältä näyttää! Tietty jo ehdotettu rypytysnauha voisi helpottaa kun pelkillä nipsuilla on niin hankala saada tasaista laskosta. Toisaalta eri asia, haluaako edes niin tasaista, ehkä epätasainen onkin kiinnostavampaa…? Tuo lukunurkka on ihanan näköinen, valaisimesta tykkään kovin, meillä sama mustana. ;) Toivoisin laajempia kuvakulmia teiltä kotoa.

  Vastaa
  • Maj 9.11.2015

   Jep, pitäisi ottaa joskus vaikka ihan laajiksella pari kuvaa? Mä oon vaan odottanut, että täällä tulis valmista, niin voisin postailla sisustusjuttuja, mutta ei… Ei tuu itsestään valmista, jännä juttu :D Kiitos kommentista ja palautteesta!

   Vastaa
 11. Poletti 6.11.2015

  Ja jos et rypytysnauhaa halua, niin laita nipsuja huomattavasti tiheämpään. Verhopainot ovat ehdottomat!
  Muutoin olen verhojen kannalla. Näyttävät kauniille ja eleettömille, jotka oikealla tavalla pehmentävät tilaa.

  Vastaa
  • Maj 9.11.2015

   Thänks, lisään nipsuja ja katson miltä näyttää!

   Vastaa
 12. jenppu 7.11.2015

  Mun vinkki on myös, että nipsuja tiheämpään! Itse sain paksummatkin verhot nätisti laskeutumaan, kun laitoin n. 5cm välein nipsun. :)

  Vastaa
  • Maj 9.11.2015

   Kiitos vinkistä – täytyy testata! :)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *