Sunnuntaina paisteli aurinko niin kauniisti, että sain toteutettua suunnitelmani kahvittelusta ulkona. Kokkailimme Idan kanssa pienimuotoisen brunssin yhdessä ja kannoin tarjottimella kaiken terassille. Herkuttelimme myöhäiseksi venyneellä aamiaisella puuroa pensasmustikoilla, avokadoleipiä ja banskupannaria tuoreella ananaksella, yksinkertaisen hyvää.

Viime kesänä söimme aina sään salliessa lasten kanssa aamupalaa terassilla, ihan parasta! Me muutettiin tähän asuntoon viime kesäkuun alussa ja teimme heti isohkon terassin takapihalle.  Pääsin ensimmäistä kertaa sitten vanhemmiltani muuton nauttimaan omasta pienestä pihasta. Terassilla tuli kyllä oleskeltua tosi paljon, sateisesta kesästä huolimatta. Grillin + ruokailuryhmän päällä on katos, joka vähän suojaa sateelta.

Viikonlopun suunnitelmissani on pestä kaikki ulkokalusteet oikein kunnolla ja luulen, että itse terassi pitäisi myös lakata tai öljytä (?)

Täytyy vähän googlailla tuota terassin käsittelyä, haluaisin siihen ehkä sellaisen kauniin harmahtavan sävyn. Koskahan olisi hyvä aika tehdä se homma, onko teillä heittää jotain vinkkivitosta mulle? Olen myös vähän huolissani ruukussa nököttävästä mintusta, aika kuolleelta vaikuttaa, voi vehka parka.

-Maj

0 Comments

 1. Inkkari 12.4.2016

  Voi ku ihanan näköinen aamupala, kyllä kelpais mullekkin.

  Vastaa
  • Maj 13.4.2016

   Mullekin kelpais, itseasiassa vaikka joka aamu :D <3

   Vastaa
 2. Vieras 12.4.2016

  Paras on Tikkurilan Valtti terassi- ja kalusteöljy :) ja sitten kun ensimmäiset siitepölyt tai keltaiset hiukkaset on laskeutunut..

  Vastaa
  • Maj 13.4.2016

   Ahaa, hmm… Miksi juuri se? Mä kaivoin jostain sellaisen infon, että sitten kun lämpöasteita on +5 ympäri vuorokauden, niin voi käsitellä terassin?

   Vastaa
   • Vieras 13.4.2016

    Olen kokeillut sitä ja halvempia versioita. Voi olla että parempikin löytyy. Tästä jää kuitenkin paras pinta, kiiltävä ja tasainen. Muut ovat esimerkiksi saattaneet kuivaa epätasaiseksi.

    Terassin voi käsitellä aiemminkin, mutta kun keltainen pöly laskeutuu, saa täysin siistin pinnan takaisin vain käsittelemällä terassin uudelleen. Mielestäni pöly ei lähde tarpeeksi hyvin pesemällä.

    Vastaa
 3. Ronja 15.4.2016

  Moi. Nyt on pakko kysyä että mistähän voisi löytää tuollaisen tarjottimen? Olen metsästynyt pitkään täydellistä tarjotinta ja tuo olisi lähes kaikki kriteerit täyttävä :)

  Vastaa
 4. Enni 15.4.2016

  Tikkurilan Valtti kaluste-ja terassiöljy on mielestäni paras terassiöljy. Löytyy kolme valmista sävyä ja sitten värikartat mistä voi valita jos valmissävyt ei miellytä. Valmiista sävyistä löytyy myös se harmaa. Tänä vuonna tuo öljy vähän uudistui ja siinä on enemmän pigmenttiä ja suoja-aineita. Väri on intensiivisempi ja pinnasta tulee kestävämpi. Kunnon huoltopesu riittää koska teidän terassi on niin uusi, ennen käsittelyä siis. Sitten vain pari kerrosta öljyä pintaan. :) leveä pensseli jatkovarteen kiinni ja sitten sutimaan. Ja kuten yllä jo mainittiinkin, vähimmällä vaivalla pääsee kun odottaa sen pahimman siitepölyajan ohi. Terkuin maalimyyjä. Ainiin, ja blogisi on ihana! :)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *