Nyt on kyllä ihan pakko suositella ja vinkata teillekin, jos etsitte tunnelmallista ravintolaa Tallinnasta, niin menkääpä testaamaan Leib Resto & Aed! Ihastuin itse hullunlailla miljööseen, palveluun ja tietty ruokaankin, ai että! Leib on ehkä vähän hankala löytää vanhan kaupungin kujilta, mutta toki taksilla pääsee kerrasta perille. 

Suosittelen säiden vain salliessa varaamaan pöydän puutarhan puolelta. Leib panostaa lähiruokaan, menu on lyhyt, mutta laadukas. Spekuloin pitkään, sillä olisin halunnut maistaa vähän kaikkea. Viinejä listalta sen sijaan löytyy, itseasiassa satoja, jos et ole itse asiantuntija, niin osaava henkilökunta mielellään suosittelee safkoihin sopivat viinit.  Leib ei ole tosiaan ihan fine-diningia, vaan törkeän hyvää, laadukkaista raaka-aineista tehtyä simppeliä safkaa. Pääruokien hintahaarukka on 13-22 euroa, eli ei kallis, mutta ei Tallinnan edullisinkaan, joka tapauksessa laadusta maksaa mielellään. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leib Resto & Aed löytyy Uus-kadulta, tarkka osoite on: Uus 31, Tallinn 10111. 

leib0OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miehet tilasivat molemmat lihaa ja me Emmin kanssa otimme kalaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tilasin jälkkäriksi paikan päällä valmistettua jädeä, annoksessa oli kolmea suloista makua. Miesten mielestä perinteinen Creme Brûlèe oli parasta koskaan maistamaansa, annoksen pohjalta löytyi palanen mustaa leipää yllärinä. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leib Resto & Aed on saanut nimensä käsintehdystä mustasta leivästä, jota sai maistella sellaisenaan pöytiin tarjoiltuina, kuin myös sieltä jälkkärin pohjaltakin. ”Leib means black bread in Estonian and for reason we have chosen it to be our name. Good old Estonian black breas – fresh, warm, simple and honest – It’s what we grow up with and what we dream about when away.”

-Maj

ps. varovasti sitten vanhankaupungin kivetyksillä… :D

2 Comments

  1. Matami 15.7.2016

    Tuo laukku on hieno! Tuleeko siitä joskus esittelyä? :)

    Vastaa
  2. Danni 17.7.2016

    Myös mun lemppari ravintola Tallinnassa <3

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *