Elokuussa ihastuin siemennäkkäriin, ihan vahingossa. Nappasin uteliaana ystäväni Idan keittiöstä palasen omituisen näköistä näkkäriä, itseasiassa vähän salaa, ohi kävellessäni. Näkkäri näytti liian terveelliseltä ollakseen hyvää, mutta mitä vielä, mulle tuli jäätävä himo näkkäriin :D Mutusteltiin muuten useampana iltana Idalla sitä samaa näkkäriä, parasta se on ehdottomasti avokadomössön ja juustosiivun kanssa, suosittelen erityisesti kypsytettyä vuohenmaitojuustoa, nam! Ja kieltämättä valkkarilasillinenkin sopii erinomaisesti näkkärin kanssa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASain Risentalta tuotepaketin, ja sieltä löytyi myös tämä siemennäkkäri-leivontasekoitus, jota testasin heti ensimmäisenä. Siemensekoitukseen tarvitsee vain lisätä vesi ja rypsiöljy, tosin mä käytin oliiviöljyä, koska meillä ei ollut muuta. Yhdestä pussista tulee kaksi pellillistä valmista näkkäriä, jotka voi maustaa oman maun mukaan.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAKotoa ei löytynyt vuohenmaitojuustoa, mutta ei Manchego-juustokaan huonoa ole missään nimessä. Chevre ja mummolan omenat toimivat myös hyvin yhdessä. Se siitä terveellisestä iltapalasta sitten, ottakaa kuitenkin kyytipojaksi mielummin teetä viinin sijaan, hahah!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAMulla on jemmassa siemensekoitusta vielä toinenkin pussi, pahan päivän varalle. Kurjempikin ilta paranee, jos on jotain hyvää iltapalaa – ja sitä teetä tietenkin.

-Maj

9 Comments

 1. inkkari 8.9.2016

  Nam…Tuota täytyy kokeilla.

  Vastaa
  • Maj 9.9.2016

   Jee, suosittelen lämpimästi :)

   Vastaa
 2. Väriallergia 8.9.2016

  Täytyypä testata tätä itsekin, sen verran houkuttelevan näköistä! :)

  Vastaa
  • Maj 9.9.2016

   No se oli kyllä hyvää, testiin vaan :)

   Vastaa
 3. Milla 8.9.2016

  Näyttää herkulliselta😋 täytyy testata hetimiten!

  Vastaa
  • Maj 9.9.2016

   Siitä vaan testailemaan :)

   Vastaa
 4. Maiju 9.9.2016

  Mä teen ite siemennäkkäriä, suosittelen testaamaan. Sen kanssa ei voi epäonnistua! Heittelen satunnaisia siemeniä sopivan epämääräisesti kippoon, esim. 1 dl auringonkukkaa, 2dl pellavaa, 1,5dl kurpitsansiemeniä, 1dl seesamia. Lisäksi 3 kananmunaa, muutama rkl perunajauhoja ja pari tl suolaa. Sit koko mössö sekaisin ja uunipellille, leivontanuolijalla saa hyvin tasoiteltua pinnan. 175* ja reilu 20min, sit vaan leikellään palasiksi kun koko leipä vielä kuumaa. Suosittelen testaamaan vaikka muksujen kaa leipomista, on niin helppo!

  Vastaa
  • Maj 9.9.2016

   Pitääpä testata tuotakin, kiitos vinkistä :)

   Vastaa
 5. Amaalia 10.9.2016

  Ja on myös hyvin kevyt ja vähäkalorinen iltapala verrattuna vaikka pariin leipään :)! toki juusto vähän tuo kaloreita, mut aika pienet siivut sulla sitä kuitenkin oli.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *