Ja taas on aika testata jotain uutta reseptiä! Virpi Mikkosen Kukkakaali-currykeitto vaikutti niin helpolta, että en voinut olla yrittämättä. Syksyllä lämpimät kasviskeitot maistuvat, etenkin chilillä maustettu porkkana-bataattikeitto on yksi mun lemppareistani. Tämän postauksen kukkakaalikeitto syntyy hetkessä, eikä sitä edes varsinaisesti keitetä, surautetaan vaan sileäksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKukkakaali-currykeitto
1 iso kukkakaali
4 rkl kookosöljyä
0,5 tl merisuolaa
1 valkosipulinkynsi
4 dl kookosmaitoa tai kauramaitoa tai kookoskermaa
1 tl currya
0,5 tl kurkumaa
0,5 tl kuminaa
+mustapippuria, suolaa

OLYMPUS DIGITAL CAMERATässä vaiheessa varmistelen, että onhan sinulla käytössäsi blenderi? No hyvä, homma voidaan sitten aloittaa! Ensimmäisenä paloittele kukkakaali pieniksi paloiksi, laita pannulle öljy ja suola ja paahda muutama minuutti, kunnes ne saavat sävyä.

Kaada kukkakaalien palat blenderiin, lisää kookosmaito ja mausteet, surauta tasaiseksi. Tarvittaessa voit lisätä nestettä jos haluan keitosta ohuempaa. Maistele ja mausta oman maun mukaan. Jos keitto on ehtinyt viilentyä, niin lämmitä sitä hetki kattilassa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAKIITOS HYVÄÄ Pikaruokaa! -kirjasta otettuun ohjeeseen on merkattu valmistusajaksi 10 min, en katsonut kelloa, mutta eipä keiton tekemiseen kovin montaa minuuttia tuhrautunut. Valmista keittoa riittää about kolmelle henkilölle.

Kuvasta näkyykin, että tekemäni keitto on aika tuhtia, sillä en lisännyt siihen enempää nestettä. Jemmasin keiton jämät jääkaappiin ja sitä uudelleen lämmittäessäni lorautin vähän kookosmaitoa sekaan. Keitossa luonnollisesti maistuu kookos aika vahvana, mutta toki kookosmaidon voi halutessaan korvata kauramaidolla. Ihanan helppo ja lohdullinen ohje, lämmin keitto pelastaa kurjankin syyspäivän, kylkeen vielä pala jotain ihanaa herkkuleipää ja avot!

-Maj

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *