Mietin eilen, että millaistahan elämä olisi, jos se koostuisi aamiaiseksi nautiskelluista kuoharilasillisista, sviitissä vietetyistä öistä, juhlista, glitteristä ja sen sellaisesta. Olisihan se oikeasti ihan älyttömän oksettavaa, ja todella masentavaa. Harva varmaankaan sellaisesta elämästä haaveilee, tai sellaista elämää viettää, tuskin edes ne, joille se olisi taloudellisesti täysin mahdollista.

Kuvittele kuitenkin, että sinua varten olisi varattu ihmisiä, jotka tekisivät asioita puolestasi. Hiuksesi kammattaisiin, kotisi siivottaisiin ja ruoka olisi katettuna viisi kertaa päivässä valmiiksi pöytään, lapsiasi tietenkin hoidettaisiin tarpeen mukaan. Olisi tyyppejä huolehtimassa sinun ja perheesi hyvinvoinnista, laskujen maksamisesta ja mistä tahansa mitä kuvitella saattaa. Miltähän se tuntuisi, ensiksi varmasti hyvin omituiselta, mutta entä sitten jos siihen tottuisi?

Mitä haluaisit tehdä, jos sinun ei varsinaisesti tarvitsisi tehdä yhtään mitään? Mistä päiväsi sitten koostuisivat, jos sinun ei tarvitsisi murehtia mistään arkipäiväisestä? Ajattele itsesi niin varakkaana, että et millään tavalla saisi edes kulutettua rahojasi, vaikka miten yrittäisit. Tekisitkö sitä työtä, mitä nyt teet? Jos olet lasten kanssa kotona, jatkaisitko samaa rataa? Ystäväni totesi, että tylsäksihän se helposti kävisi, jos aamun ainoa missio olisi kävellä itse suihkun alle.

Mä epäilen, että jos kaltaiseni peruspertsa nykäistäisiin tavallisesta arjesta pois ja istutettaisiin sellaiseen elämään mitä juuri kuvailin, niin päähän siinä menisi ihan pyörälle. Jos saisitte tuosta noin vain kymmenenkertaisesti sen summan rahaa, mitä loton päävoitto on, niin mihin käyttäisitte sitä? Varmasti maksaisitte ainakin lainat pois ja vaihtaisitte asuntoa? Lähtisitte reissuun, ehkä jakaisitte osan lähimmäisille? Vaihtaisitteko mahdollisesti ammattia, lähtisittekö opiskelemaan, tekisittekö hyväntekeväisyyttä? Mitä sen kaiken jälkeen tapahtuisi, kun lainat olisi kuitattu, talot hommattu ja matkat tehty?

Onko teillä jotain suuria haaveita mitä toteuttaisitte? En osaa sanoa miksi pohdiskelen asiaa, ei ole ajankohtaista itselleni, enkä muuten edes lottoa, kunhan tuumailen. Tietenkin olisi hauska kuulla, mitä ajattelette aiheesta, mitä teidän elämällänne tapahtuisi? Mun tähänastisen tutkimuksen mukaan ihmiset miettivät ihan samoja juttuja, niitä lainojen pois maksamisia ja reissuja, lahjoittamista, ehkä töiden lopettamista tai ainakin työpaikan vaihtamista mielekkäämmäksi. Mitenkähän sitten todellisuudessa kävisi, sekoaisiko sitä? Ehkä ainakin vähän, joten pitäisi varmaankin palkata ainakin terapeutti sen kampaajan kaveriksi ;)

-Maj

11 Comments

 1. Maitoviiksi 15.12.2016

  Olen miettinyt tätä paljon ja olen päättänyt, että perustaisin sellaisen perhekeskuksen, jossa olisi vanhemmille lämmintä kahvia ja lapsille ikäkauteen sopivia leikkitiloja. Siis vertaistukea ja mukavat sekä toimivat tilat lapsiperheille. :) mutta vielä en ole saanut paljon rahaa.

  Vastaa
  • Maj 21.12.2016

   Hieno ajatus, juurikin tuollaisia paikkoja tarvittaisiin ehdottomasti lisää :)

   Vastaa
 2. Emma 15.12.2016

  Mun nähdäkseni aika moni nuori valitettavasti haaveilee tuollaisesta skumppa-sviitti-glitter-elämästä ja hinnalla millä hyvänsä. Miksi muuten ikään kuin kaikki (kroppa, yksityisyys yms) on kaupan ja tämän tyyppisten ”etuuksien eteen” ollaan valmiita hyppimään pakarat paljaana koko kansan edessä ja käymään kaikki mielen sopukoiden aivopierut läpi telkkarissa / blogeissa tai missä lie. Tästä räikein esimerkki on Kardashianit joiden elämä nimenomaan koostuu sviiteistä, yksityisjeteistä, juhlista, gaaloista ja meikattavana ja laitettavana olemisesta ja lysti rahoitetaan myymällä perheen draama julkisuuteen ja näyttämällä paljasta pintaa. Ja he ovat monien esikuvia.

  Mutta oksettavaahan se ihan oikeasti munkin mielestä on.

  Jos olisin eurojackpot voittaja niin luultavasti sijoittaisin start uppeihin ja kylväisin vaan arjessa koko ajan rahaa palveluihin, tippeihin, hyväntekeväisyyteen yms.

  Vastaa
  • Maj 21.12.2016

   Hmm.. Mä en tiedä haaveileeko nuoret tosiaan sellaisesta? Varmasti jotkut ainakin, varmasti vanhemmatkin. Tiedetäänkö me tosiaan mistä Kardashianien elämä koostuu? Me tiedetään vaan se, mitä telkkarissa näytetään tai mitä me mediasta/somesta voidaan päätellä? Ymmärrän toki silti mitä tarkoitat.

   Vastaa
 3. Annu 15.12.2016

  Yhteiskunnan hyväksi ainakin osa rahoista…ja nimenomaan Suomeen!
  Tässä maassa on pahoinvoivia ihmisiä ja avunsaanti on toisinaan kiven alla…voi kun voisi auttaa kaikkia, mutta se on mahdottomuus.
  Rahallisesti rikas elämä olisi varmasti äärimmäisen tylsää! Ei enää olisi unelmia joita tavoitella…Siinähän saattaisi masentua.
  Mikä biisi se on että jotkut on nii köyhiä, ettei niillä oo muuta ku rahaa ;)

  Vastaa
  • Esteri 16.12.2016

   Se oli joku Elastisen biisi!

   Vastaa
 4. Esteri 16.12.2016

  Täytyy kyllä sanoa, että joskus olen miettinyt, että olisipa rikas niin palkkaisin itselleni assarin, joka hoitaisi kaikki tylsät asiat puolestani kuten juuri ne laskujen maksut ja kauppalistan laatimiset. Itse saisin keskittyä siihen lähdenkö lenkille vai joogaan :D

  Superrikkaanakin ololle on jo selvä suunnitelma, haluaisin vaikuttaa ympäristööni. Ostaisin huonokuntoisia kiinteistöjä, vanhoja maalaistaloja ja pääsisin suunnittelemaan miljöitä ja tilaratkaisuja niihin. Työllistäisin paljon paikallisia ihmisiä toteuttamaan muutokset ja kun kohteet olisivat valmiita, myisin ne edullisesti sosiaalisin perustein. Perustaisin myös eri yrityksiä, mm. hotellin ja kahvilan. Superrikkaana ei mulla ainakaan tulisi tylsää! Näitä on kiva miettiä :)

  Vastaa
 5. Jutta 16.12.2016

  Kun kaikki omat haaveet olisi ostettu ja toteutettu perustaisin hyväntekeväisyysjärjestön, minkä kautta voisin auttaa muita ja työllistää itseni ja pari muuta siinä samalla. Luulen, että en jaksaisi loputtomiin lomailla ja olla vaan, vaan haluaisin jakaa saamaani hyvää eteenpäin. Olemmekin jo erään ystäväni kanssa sopineet, että jos iso lottovoitto osuu jommankumman kohdalle, niin toteutamme tämän ja palkkaamme toisemme.

  Vastaa
 6. mymmeli 16.12.2016

  Olen aina haaveillut, että voisin pitää löytöeläimille vanhainkotia. (toki nuoremmatkin olisi tervetulleita). Rahat menisi siis siihen <3

  Vastaa
 7. Chatte 16.12.2016

  Pitää myöntää, etten ole kummemmin miettinyt. Varmasti opiskelisin loppuun ja valmistuisin edelleen unelma-ammattiini. Tekisin työtä ja tekisin kaikkeni urani eteen, niinkuin nytkin. Kai sitä eläisi omassa kodissa ja varmaan useammin hemmottelisi itseään hieronnoilla, kasvohoidoilla, kampaajilla sun muilla. Vaatekaappikin menisi vihdoin uusiksi. Ja ruokaan satsaisin varmaan eniten, en katsoisi kaupassa enää hintoja ensimmäisenä, ja matkustaisin hyvien ruokaelämysten perässä. Sijoittaisin, jotta rahat eivät loppuisi koskaan. Ja kyllähän sitä panostaisi hyväntekeväisyyteen ja varmaankin lääketieteellisen tutkimuksen edistämiseen. Ja oman perheen auttamiseen ehdottomasti. Oman auton ostaisin, ja se olis kyllä jo valittuna. :D Eli kyllähän tässä ideoita näköjään olisi!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *