En tiedä, miksi mun on ihan mahdottoman hankala löytää kivannäköisiä nilkkureita? Kesäkenkiä ja lenkkareita on kyllä kaappeihin kertynyt, mutta  syys- ja talvikenkiä en oikein osaa ostaa.

Noloa myöntää, mutta olen ostanut myös useamman kerran väärän kokoiset kengät. Kokoni on ehkäpä 37,5,  joskus 37 tuntuu liian napakalta, kun taas 38 hölskyy jalassa. Jalkani ovat myös keskenään vähän eri kokoa. Onneksi pohjallisella kengän kokoa saa vähän muokattua eli pienennettyä, mutta entäpä venytys? Oletteko koskaan vieneet kenkiä venyttäväksi suutarille? Tai onnistuuko kengän venyttäminen kotikonstein?

 

nilkkurit

Järjestelin kenkäni rappusille yhtenä päivänä ja olihan se huvittavaa, kun kaikki parit ovat mustia ja tietyllä tavalla samanhenkisiäkin. Ihailen ihmisten rohkeita ja näyttäviä kenkiä, mutta itse päädyn aina ostamaan mustan parin – muutamaa hassua poikkeusta lukuunottamatta.

Won Hundred shoes

INCH” Storen alesta bongasin nämä Won Hundredin kaunokaiset, joista toivottavasti tulee seuraavat luottokenkäni. Kengän varsi on hyvän mittainen, se ei ”katkaise” pahasti nilkkaa, joten bootsit käyvät hyvin shortsien ja hameidenkin kanssa.

Nämä olivat oikeasti loistava löytö, sillä alkuperäinen hinta oli yli 300 euroa. Hyvin hoidettuna, ajattomat mustat nahkanilkkurit ovat varmasti hyvä sijoitus. Kenkiä jäi muuten jäljelle vielä yksi pari kokoa 39, jos innostuit?

Won Hundred samsoe & samsoe kengät

Viime syksynä ostin Samsoe & Samsoen nilkkurit, jotka ovat edelleen ihanat, mutta toinen jalka ei meinaa sopeutua kenkään :D Kun käytän kenkiä vähän pidempään, niin kävelystä tulee tuskallista hankaamisen takia. En kuitenkaan haluaisi näistä luopua, joten ajattelin kysäistä suutarilta tosiaan apua.

samsoe & samsoe shoeskenkien venytys suutarilla

Jos venyttämisestä ei tule mitään, niin kai mun täytyy näistä luopua. Haluaisin syksyksi vielä sirot, vähän korkeammat kengät, jotka kävisivät myös hameiden ja mekkojen kanssa  ja jotka olisivat kuitenkin tosi hyvät jalassa. Onko kenelläkään heittää mitään vinkkiä?

-Maj

7 Comments

 1. Petra 18.7.2017

  Märkä (kostea!) sukka jalkaan ja sitten kengillä tepsuttelua tunnin verran, nahka venyy näin juuri sen sopivan verran :)

  Vastaa
  • Maj 18.7.2017

   Okei, villasukka? :D

   Vastaa
   • Petra 18.7.2017

    Villasukka olis täydellinen, mutta olen mä tavallisellakin mennyt. Sellainen paksu saapassukka ei ehken mahdu, mutta jos ohutta villaa niin 👍🏻

    Vastaa
 2. Mia 19.7.2017

  Moi! Nahkakenkää olen venyttänyt märällä villasukalla. Märkä tai reilusti kostea villasukka jalkaan ja kävelet yhden illan kotona niillä kengillä.
  On ainakin mulla auttanut. Voi olla et joudut tekemään sen kahdestikin.

  -Mia-

  Vastaa
  • Maj 19.7.2017

   No tämän testaan ainakin heti ensimmäisenä, voi jalkaparat :D

   Vastaa
 3. Helena 19.7.2017

  1. Kaada vesi paketti
  2. paketti laittaa in boot
  3. Laita pakastimeen

  Vastaa
 4. sofia 22.7.2017

  https://m.zalando.fi/vagabond-grace-nilkkurit-va111n04u-q11.html

  Mulla on nämä ja tykkään valtavasti :) Sopii moneen kokonaisuuteen. Pitää muuten tehdä huoltokierros kengille…kiitos muistutuksesta 😍

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *