Fiilistelin jo torstaina tulevaa viikonloppua, suunnittelin liikkuvani oikein kunnolla ja tekeväni pois alta kaikki rästihommat, joita muuten on kertynyt ihan valtavasti. Mietin, että ihanaa olla pitkästä aikaa koko viikonloppua kotona yksin ja laittaa kaikki asiat kuntoon, koska maanantaina starttaisi hulinat. Kaikki suunnitelmat meni kuitenkin ihan uusiksi.

Perjantaina pääsin kyllä kuntosalille asti ja treenin jälkeen oli kaikkensa antanut olo. Tuumailinkin vähän, että mun kunto on tainnut laskea. Yöllä alkoi kuume pukkaamaan päälle ja tulin kipeäksi. Itseasiassa en muista milloin olisin ollut viimeksi näin kipeä?Ilmeisesti tänä keväänä jyllää ihan todella sitkeät taudit, joista paraneminen voi pahimmillaan kestää kaksikin viikkoa? KAKSI VIIKKOA. Se kuulostaa ikuisuudelta.

kotona1

Viime yönä edelleen kuumeilin ja aamulla kylppärin peilistä mua tuijotti aika kamala näky. Miksi flunssa pukkaa päälle aina silloin kuin ei todellakaan pitäisi? Kameran edessä tai mallina lavalla seisoskeleminen ei kyllä mitenkään tulisi kysymykseen tänään, mutta myöhemmin tällä viikolla kyllä pitäisi onnistua näyttämään edes vähän ihmiseltä.

En mitenkään voisi nyt sairastaa tai ainakaan ottaa iisisti, sillä lapset tulevat kotiin tänään ja olen buukannut koko viikon täyteen sellaisia työhommia, jotka on tosi hankala peruuttaa. Muillekin kuin itselleni koituu tosi paljon harmia jos en pysty tekemään sovittuja asioita. Yrittäjänä ja äitinä sairasteleminen ei oikeasti ole mikään ihan helpoin juttu.

kotona3kotona2kotona4
Tiedän ettei tästä taudista parannuta sormia napsauttamalla, vaikka kuinka niin toivoisin. Olen keitellyt sitruunasta, inkivääristä ja hunajasta juomaa, syönyt sinkkiä ja levännyt parhaani mukaan. Mulle vinkattiin myös, että valkosipuli ja chili saattaisi auttaa. Särkylääkkeitä olen ottanut vain silloin kun päänsärky yltyi kovaksi. Kysymys kuuluukin; onko olemassa joku konsti millä tämän flunssan saisi talttumaan mahdollisimman pian?

-Maj

5 Comments

 1. Uk 12.3.2018

  Oij, sairastaminen on aina niin kurjaa, pikaista paranemista sinulle. Terveisin juuri kolme viikkoa flunssaa sairastanut, todella pitkiä inhottavia tauteja on tosiaan nyt liikkeellä. Jospa kuume veisi taudin nopeammin pois.

  Vastaa
 2. Annika 12.3.2018

  Pikaista paranemista <3 d-vit ja c-vit voisi ottaa reippaasti näiden jo mainittujen lisäksi!

  Vastaa
 3. Lilja 12.3.2018

  Ei auta kun levätä! mä olin ensin kuumeessa 4 päivää, sitten kun vähän helpotti lähdin töihin. 2 päivää töissä ja kuume nousi uudelleen. Sitä kesti 5 päivää!! Yleensä ei kuume nouse edes. Maltilla liikuntaa kun on toipunut taudista. Paranemista!

  Vastaa
 4. Ulpu 13.3.2018

  Lepoa vaan, ei siihen oikein muu taida auttaa. Mä oli helmikuusa n. viikon verran kuumeessa, järkky pää -ja lihassärky kaverina ja lopuksi kunnon räkätauti. Kolme viikkoa siitä menin iha tukkoon ja hiukan lämpöä. Menin jälkitaudin varalta päivystykseen, mut kaikki oli ok. Ja seuraavana päivävä oli jo parempi olo.

  Nyt on sitkeitä tauteja liikkeellä ja influenssa on aika raju. Paranemista!

  Vastaa
 5. Vilhelmiina 13.3.2018

  Lepoa, juotavaa ja lepoa. Sulla ollut varmasti viimeaikoina rankkaa joten voi kroppa siitäkin syystä olla puolustuskyvyltään huonompana ja altistaa siksi sairastumaan. Lepo on paras kaikista, mieluummin kotona sairastamassa kun sairaalassa pahentumisvaiheen kourissa! T. Sairaanhoitajalukija

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *