*Kaupallinen yhteistyö, Asennemedia & Viking Line

Hemmottelimme itseämme minilomalla huhtikuun loppupuolella. Vietimme viikonlopun yhdessä äitini ja lasten kanssa – siinä samalla juhlistettiin äitini päättynyttä työuraa. 

Hurautimme lauantaina autolla Turkuun, olimme yön hotellissa ja seuraavana päivänä ”loma” jatkui risteilyn merkeissä. Itse pystyn rentoutumaan kaikista parhaiten, kun lähden pois kotiympyröistä, pienikin pyrähdys uusiin maisemiin virkistää. Samuel ja Rebekka ovat ihania matkakavereita, he ovat aina innoissaan pakkaamassa reppujaan ja valmiita lähtemään mukaan, kunhan mennään jonnekin! Tämän kevään aikana on tullut todettua pariin otteeseen, että heidän kanssa reissaaminen on jo niin helppoa.

Turusta starttaavalle Piknik-risteilylle lähdettiin siis kahden aikuisen ja kahden lapsen voimin  M/S Amorellan kyydissä ja takaisin satamaan saavuttiin uudemmalla M/S Viking Gracella.

vikingline 8vikingline18

Turun satamassa vältyttiin kokonaan jonottamiselta, sillä tsekkasin meidät sisälle automaatin avulla. Niin  helppoa, ja nopeaa enkä tiedä miksi kukaan muu ei tehnyt samoin? Suosittelen muillekin lämpimästi, jos jonossa seisominen ei ole lempipuuhaa.

Laivalla heti ensimmäisenä kirmasimme hyttiin, jossa lapsia odotteli Ville Viking reput täynnä herkkuja + maagiset rannekkeet, ei varmaan tarvitse sanoa, että tyypit olivat ihan onnensa kukkuloilla? Hytti ei ole päiväristeilyllä välttämättömyys, mutta olihan se aika ihana. Hyttiin voi jättää kaikki tavarat sekä ostokset, joten helpottaahan se. Ehdottomasti ottaisin hytin jatkossakin.

vikingline1

Pienen huilaushetken jälkeen kurvasimme  aamiaiselle Food Gardeniin. Laiva lähtee satamasta 8.45, joten lähdimme ilman aamiaista liikenteeseen – ja se oli just hyvä ratkaisu. Yhdeksän jälkeen kaikilla alkoikin olla jo nälkä, juuri sopivasti!

vikingline 3vikingline 2vikingline 4

Food Gardenissa oli ihanan rauhallista ja kaikille löytyi mieluista syötävää. Food Gardenin aamiaiseen kuuluu lasilliset skumppaa ja lapset saivat myös kippisteltävää. Koitan aina selittää lapsille, että maistelkaa ensiksi kaikkea, ottakaa vähän, aina voi hakea lisää ruokaa, sillä ei ole fiksua heivata pois täysiä lautasellisia ruokaa. Oltiin kaikki tyytyväisiä aamiaiseen ja oltaisiin varmasti äidin kanssa voitu vielä vähän pidempäänkin istuskella pöydän ääressä, mutta lapsilla oli jo kiire seuraavaan paikkaan.

vikingline 18vikingline 5

Koodilla FKMERI varattaessa saa Piknik-päiväristeilyn Turusta ja meriaamiaisen 17 eurolla/aikuinen. Tarjous on voimassa 6.7.2018  asti ja sunnuntaista perjantaihin. 12-17 -vuotiaat kustantavat 13,50 ja 6-11 -vuotiaat vain 4 euroa. 

vikingline14

Eihän laivareissua voi tehdä ilman tax free kierrosta! Kävimme itseasiassa molemmilla laivoilla pyörimässä hyvän aikaa ostoksilla. Olen kerran aikaisemmin tehnyt pari loistavaa löytöä Amorellan outlet-myymälästä. Kannattaa piipahtaa kurkkaamassa valikoima, hinnat ovat siellä todella alhaiset. Gracella puolestaan Victoria’s Secretin myymälä, josta olen shoppaillut alusvaatteita.

vikingline13

Tax free vaate- ja asustevalikoimat ovat parantuneet tai sitten en ole tajunnut aikaisemmin kiinnittää niihin niin paljon huomiota. Bongasin kivoja juttuja Samsoe & Samsoelta, Second femalelta, Flatteredilta, Balmuirilta ja monilta muiltakin merkeiltä.

vikingline15

No mitä ostoskoriin päätyi? No, luikerteleva käärme oli varmaan se kaikista kovin juttu. Kiitokset vielä myymälän ystävälliselle henkilökunnalle pattereiden asentamisesta, sillä käärmehän piti saada heti toimintaan. Siellä se käärme sitten tyytyväisenä luikerteli pitkin laivan käytäviä ja herätti ihastusta muissakin pienissä pojissa sekä ravintolan työntekijässä, hahah!

vikingline16

Kosmetiikkaosastolta tarttuu aina jotain mukaan, aivan aina. Usein myös vähän enemmän kuin alkuperäisissä suunnitelmassa ehkä on ollut. Osti toistamiseen saman Chanelin vartalosuihkeen sekä matkakokoisia tuotteita. Äitini löysi lempparipunastani (YSL Rouge Volupté Shine) itselleen kauniin kesäsävyn.

vikingline 9vikingline 10

Molemmista laivoissa oli leikkipaikkoja perheen pienemmille sekä vähän isommillekin lapsille. Koko risteilyn ajan lapsille on tarjolla kaikenlaista aktiviteettia; puuhailua, pelejä ja kisoja. Kesän ajan Viikkarilla on tarjolla erikoisohjelmaa lapsille, tsekkaahan tarkemmin  täältä.

vikingline11vikingline12spa2

Söimme vatsat pullolleen (taas) perinteisessä The Buffetissa. Koska reissussa oltiin kahden aikuisen voimin niin myös omat hemmotteluhetket olivat mahdollisia. En edes tiennyt, että Viking Gracella on niin upea spa-osasto.

Laivan Vierailla on käytettävissä kaksi suurta poreallasta, joista on näkymät merelle. Tavallisen saunan lisäksi voi piipahtaa yrttisaunassa, ja vilvoitella lumiluolassa. Miltä kuulostaa? Me kävimme testaamassa kauneushoitoja, mutta jos olette suuntaamassa Gracelle niin napatkaa ihmeessä uikkarit messiin.

spa1

Tekeekö mieli lähteä laivalle? Suosittelen, sillä meillä ainakin oli niin onnistunut risteily, tekemistä riitti koko ajaksi ja olisi varmasti riittänyt vielä pidemmäksikin aikaa. Tyytyväisinä ajelimme Turusta takaisin Tampereelle ilta-auringon paistaessa, lapset simahtivat takapenkille ja äidin kanssa juttelimme reissusta.

Mun vinkkini on, että jos lähdette matkaan lasten kanssa, niin ottakaa pieniä hetkiä myös itsellenne, jos yhtään tuntuu siltä ja jos reissussa on toinen aikuinen. Pienen rentoutumisen jälkeen pinna on pidempi ja kaikilla on taas hauskempaa.

Oletteko jo tehneet kesäsuunnitelmia, kuuluuko niihin risteily? Lasten kanssa vai ilman?

-Maj

4 Comments

 1. Sanna 22.5.2018

  Olipa teillä kivan kuuloinen risteily :) Itse pystyn myös rentoutumaan kunnolla vasta kun kotiympyröistä pääsee pois. Kesäksi olisi toiveissa päästä Viking Linen päivä Tukholmassa risteilylle, kun kokemusta on vain Silja Linen risteilyistä. Meillä lapset on todella innokkaita risteilijöitä, joten meidät löytää risteilyltä aina lasten kanssa:)

  Vastaa
 2. Halina 22.5.2018

  Kiva jos satamiinkin on tullut automaatit, koska lentokentillä matkustajat on ohjattu niihin jo pitkään :) Täytyy myöntää, että viimeisimmästä laivamatkasta on aikaa, koska tulen hulluksi tylsyydestä siellä :D Mentiin viimeksi moikkaamaan siskoani Ruotsiin kun hän oli siellä vaihdossa, ja mentiin siksi laivalla että saatiin auto mukaan ja ajettua etelä-ruotsiin. Mutta valitettavasti opiskelijabudjetilla laivalla voi käydä sen yhden kerran syömässä ja muuten vaan yrittää kulutella aikaa, että pääsee maihin :D Lapsilla on varmasti hauskaa laivalla, sillä muistan pienenä kuinka se oli jännää juoksennella ympäri laivaa :)

  Vastaa
 3. Maija 22.5.2018

  Kiitos laivakirjoituksesta. Suunniteltu kesäksi ja tämä vahvisti toteutusta.

  Vastaa
 4. […] Lue täältä Marin ja hänen äitinsä sekä lastensa päiväristeilystä […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *