Ajattelin ison parvekkeen toimivan kesällä extrahuoneena, mutta helteiden takia se jäi suunniteltua vähemmälle käytölle. Partsille porottelee aurinko melkein koko päivän, joten koko heinäkuun ajan ylimääräinen huoneemme oli käytännössä lasitettu sauna. Nyt lämpötilojen laskettua partsilla on kiva oleskella.

parveke1

Siivosin parvekkeen tällä viikolla ja mietin, että millaisilla pienillä jutuilla saisin sinne päivitettyä syksyfiilistä. Olen niin ylpeä kasveistani, kaikki vihreasukit ovat edelleen hengissä ja voivat hyvin.

En ole ostanut yhden ison viherkasvin lisäksi parvekkeelle oikeastaan mitään uutta, betonipenkki sekä betoninen yrttiruukku ovat tuparilahjoja ystäviltäni, ruokailuryhmä ja valkoinen pöytä ovat peräisin vanhasta asunnosta. Pienet sisustustavarat ajelehtivat ympäri kämppään, on kiva vaihdella tavaroiden paikkoja ja tehdä niistä erilaisia asetelmia.

parveke2parveke3

parveke4parveke5

Parvekelasit kaipaavat pesua, mutta kannattaako näin syksyn alla nähdä vaivaa? Keväällä partsin siivouksen ja parvekelasien pesut hoiti Freska, siitä oli ihan mielettömän iso apu! Itseltäni hommaan olisi mennyt varmasti ikuisuus, eikä lopputulos varmasti olisi ollut niin timanttinen.

parveke7parveke9parveke10

Löydettiin kaapin perältä viime keväänä saadun good bagin sisältä paljastuneet Granitin valot. Siivousten jälkeen päätettiin viritellä valot käyttöön ja vitsit ne onkin söpöt ja tunnelmalliset. Muutamana iltana lasten nukkumaanmenon jälkeen olen istunut partsilla valojen äärellä läppäriä näpyttelemässä, viltti jalkojen päällä ja teekuppi vieressä. Joo, kliseistä ehkä, mutta aika ihanaa myös <3

parveke11parveke12

Tätä valoa ja lämpöä ehtii vielä kaipaamaan monet kerrat seuraavan kahdeksan kuukauden aikana. Mitenhän mun kasveille käy? Pelargonit saattavat pärjätä sisällä talven yli? Entä yrtit, Ilmeisesti ainakin basilika tarvitsisi jonkun kasvivalon? Mulla ei ole aavistustakaan, että mikä tuo iso vihreä kasvi on, sattuisikohan joku teistä tietämään?

-Maj

 

8 Comments

 1. Kepa 17.8.2018

  Mulla kuoli viime talvena tuo iso kasvi. Joku palmu se on, ostin omani Plantagenista. Joko kastelin liian vähän tai sitten paniikissa liikaa kun yksi toisensa perään kuivui nuo oksat :( pari kuukautta kesti omissa viherpeukaloissa :D ihanan tunnelmallinen parveke! Meillä oli viime asunnossa lasitettu ja koira rakasti sitä myös kun täydellinen kyyläyspaikka. Nykyisessä ei tule vietettyä aikaa kun kesäisin pörrää ampiaisia ja kastuu sateella niin ei ole jaksanut turhia sisustella.

  Vastaa
 2. Josiida 18.8.2018

  Se on Kultapalmu

  Vastaa
  • Maj 20.8.2018

   Ahaa, hyvä tietää! Googlasin ja ilahduin tästä; ”Kultapalmu on huonekasvina kestävimpiä palmuja” :D

   Vastaa
 3. Mari 18.8.2018

  https://www.plantagen.fi/kentiapalmu-19-cm-200022571-fi
  Olisko tää? :)

  Vastaa
 4. Syksy 18.8.2018

  Mistä tuo tuolilla oleva valkoinen huopa on?

  Vastaa
  • Maj 20.8.2018

   Moikka! Huopa on Ikeasta :)

   Vastaa
 5. Syksy 18.8.2018

  Entä tuo valkoinen pöytä?

  Vastaa
  • Maj 20.8.2018

   Hei! Tarkoitatko tuota isoa pöytää, se on Ikeasta ja tuo pieni valkoinen pyöreä pöytä on Vepsäläiseltä, Mixrack -sohvapöytä :)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *