Yhdellä ystävälläni oli aikoinaan hyvä liikuntatavoite; hän pyrki joka päivä tekemään jotain. Ei väliä mitä tai kuinka pitkäkestoista liikuntaa, kunhan jotain. Tämä ihana tyyppi taitaa edelleen tehdä aivan liian pitkiä työpäiviä, plus hänen työnsä on lisäksi stressaavaa – kuulostaako muuten teistä yhtään tutulta? Kieltämättä tuntuu, että ihan sama keneltä kysyn kuulumisia niin saan vastaukseksi, että kiirettä pitää töissä ja muutenkin.

Mun mielestä tuo joka päivä jotain -meininki vaikuttaa fiksulta ja koitan sitä itsekin noudattaa. Pitkän päivän jälkeen väsähtäneenä on turha lähteä vetämään rääkkitreeniä, jos kroppa kaipaa jotain pehmeämpää. Se ”jotain” voi olla vaikka vain pieni kävely, happihyppely, ennen nukkumaanmenoa ei sen kummempaa.

sportti8sportti2

Mun ykköslaji on ollut pitkään lenkkeily. Olen juossut neljä puolimaratonia, yleensä yhden kesässä, paitsi nyt kahtena edellisenä kesänä olen jättänyt väliin. Ei vain yksinkertaisesti ole huvittanut. Viime kesän aikana tuli liikuttua nihkeäasti, tein muutamia lenkkejä ja kävin pariin otteeseen salilla. Nyt liikunta-, nukkumaanmeno-  ja muutkin rutiinit alkavat löytyä kesän jäljiltä hiljalleen ja etenkin monipuolinen liikkuminen sekä uusien lajien kokeilu kiinnostaa, on kyllä oikeastaan aina kiinnostanut. Mut saa pyytää mukaan ihan minne vain – ihan super harvoin kieltäydyn liikuntatreffeistä. 

sportti3sportti4

 

Takki ja trikoot – Nike
Tennarit – Ecco *saatu
Kuulokkeet – Sony

 

sportti5

Uhosin, että aloitan syksyllä ”niin terveellisen elämän ettei ole ennen nähtykään” mutta se on ihan vitsi. Olen aloittanut liikkumisen tosi rennosti ja kroppaani kuunnellen. Ole tehnyt rauhallisia kävelyretkiä metsässä ja kevyitä hölkkälenkkejä. Tänään käytiin ystäväni kanssa reilun tunnin mittainen lenkki, käveltiin pääosin, mutta välillä juostiin pieniä pätkiä ja saatiin hiki sopivasti pintaan. Olen siis nyt muutamien edellisten viikkojen aikana käynyt lenkkien lisäksi satunnaisesti salilla, pari kertaa flowparkissa sekä uimassa. Flowparkkailu on muuten ihan mielettömän kivaa, voisin mennä sinne monta kertaa viikossa.

sportti7sportti1sportti9

Syksyn liikuntatavoitteenani on siis tehdä joka päivä jotain ja voida hyvin. Ruokajuttujen kanssa on paljon tsempattavaa, mutta koitan mennä kohti parempia valintoja. Välillä on tullut harrastettua herkkulakkoja, ne auttaa pääsemään pois pahimmasta sokerikoukusta ja ehkä sellaistakin voisi koittaa jossain välissä.

Oletteko te olleet aktiivisesti liikkeellä tai oletteko aloittaneet uusia liikuntaharrastuksia? Mä tsekkasin, että Varalasta saa vuokrattua kajakkeja – kuka lähtis mun kanssa melomaan?  Ja arvatkaa mitä? Saatiin buukattua Kuusamon reissu ja oon niin innoissani. Hyvinvointiviikonloppu pohjoisessa tulee niin tarpeeseen, en malta odottaa!

-Maj

1 Comment

  1. Hansu 8.9.2018

    Jooga! Ihan parasta😍

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *