*Kaupallinen yhteistyö, Asennemedia & Marabou

Suklaatalo on täällä taas eli lähdettiin tänäkin vuonna lasten kanssa suussa sulavaa suklaataloa rakentelemaan. Aletaan olla jo konkareita tässä rakennushommassa. Viime vuoden talossa oli kaikenlaisia viritelmiä, päädyimme kiinnittämään seinät sokerikuorrutteella toisiinsa, eikä säästelty koristeissa. Tällä kertaa haaveissamme oli jämäkkä ja simppeli talo, joka ei pienistä hetkahtaisi.

Suklaatalo ei ole enää uusi juttu, joten varmasti joku teistäkin on ehtinyt testaamaan?  Parasta suklaatalonrakennuksessa näin kömpelön leipojan mielestä on, että talo maistuu varmasti hyvälle, eikä tarvitse leipoa tai laittaa uuniin yhtään mitään. Tarvitaan vaan päättäväisyyttä, joulumieltä ja useampi levy suklaata.

suklaatalo1

Kuten sanottua, suklaatalon rakennusta varten kannattaa varata useampi levy suklaata. Kahdeksan suklaalevyä ei varmasti ole liioittelua, sillä jostain syystä tämä rakennusmateriaali on erittäin katoavaista sorttia. Meillä oli lisäksi Non Stop karkkeja, Noblesse tummaa suklaata ja hopeisia strösseleitä, jotka kiinnitettiin sokerikuorrutteella. Terävä veitsi helpottaa hommaa kummasti ja kannattaa kaivaa valmiiksi esille myös leikkuualustat, leivinpaperi tai alusta ja sudit . Sitten vaan käärimään hihoja, käsien pesulle ja hommiin.

suklaatalo2

 

Suklaa taloon tarvitset;

– 8 levyä Marabou suklaalevyjä
– 1 ps Non Stop karkkeja
– 1 pkt Noblesse tummaa suklaata
– sokerikuorrutetta
– strösseleitä tai muita koristeita

– Leikkuualusta
– terävä veitsi
– pienen suti tai sivellin
– alusta talolle & leivinpaperia

suklaatalo3

Leikkaa ensin talon osat valmiiksi. Leikkaamiseen kannattaa käyttää kuumaa veistä, ettei levyt murene. Suklaa saa olla puolestaan huoneenlämpöistä. Kannattaa kurkata täältä löytyvä video, ennen kuin aloitat. Katto syntyy kahdesta kokonaisesta levystä, seinistä leikataan rivi pois ja päätypalat leikataan kuvan mukaisesti. Jos leikkaus sujuu hyvin, niin tee taloon ikkunat ja ovi. Leikkaamisen jälkeen levyjä voi koristella, me liimasimme karkit ja strösselit kiinni sokerikuorrutteella kattoon.

suklaatalo5

Sulata suklaa ja kiinnitä valmiiksi koristellut talon osat toisiinsa sen avulla. Suosittelen asettamaan talon valmiiksi sille alustalle, mihin sen on tarkoitus jäädä. Kun seinät on kasassa, anna talon jäähtyä ja kiinnitä katto vasta sitten. Pienellä sudilla saa kätevästi sudittua suklaata levyjen reunoihin.

suklaatalo4

Kuvastakin sen toivottovasti näkee; talosta tuli jämerä kuin mikä! Minä ja pienet apurit oltiin niin tyytyväisiä. Skipattiin ikkunat ja ovet, mutta onhan se silti ihan komea vai mitä? Rakenteluvaiheessa tarvitsin molempia käsiäni, joten kuvailu jäi vähemmälle.

suklaatelooo

Meinaatteko te lähteä tänä vuonna rakennuspuuhiin, lasten kanssa vai ilman? Suosittelen lämpimästi sekä että ja miksei talonrakennuskisa olisi kiva ohjelmanumero vaikka pikkujouluihin; jakakaa porukka joukkueisiin ja laittakaa kilpailu käyntiin!

Mä haastan teidät sekä kaikki mun serkut talonrakennuspuuhiin ja lupaan jakaa kaikkien haasteeseen osallistuneiden suklaatalokuvat Instagramissa, joten tägätkää @magicpoks ja #marabousuklaatalo. Ja Tampereen serkut voi alkaa treenaamaan nyt jo seuraavia pikkujouluja varten, tässähän on vuosi aikaa!

-Maj

2 Comments

  1. Talvi 9.12.2018

    Ei liity aiheeseen, mutta mistä olet ostanut tuon Cailapin läpinäkyvän meikkipussin?

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *